Energitaxor

Det finns många bra erbjudanden på marknaden, så att jämföra elpriser är ett bra sätt att spara pengar, men det kan också vara förvirrande. Hitta ut om olika typer av el erbjudanden nedan

Fast ränta

En fast taxa kommer att ställa in ditt pris under en viss tid. Det belopp du betalar per elenhet förblir densamma medan du har en fast ränta, så dina räkningar kommer bara att gå upp eller ner om du använder mer eller mindre gas och el. Det skyddar dig mot prishöjningar, men du kommer inte att dra nytta av om priserna faller.

Energitaxa för förskottsbetalning

Energitariffer för förskottsbetalning använder en förbetald mätare i ditt hem, som du måste fylla på. Du gör det vanligtvis med ett kort eller en nyckel som du kan ladda med kredit online, via telefon eller i lokala butiker.

Dubbel bränsletaxa

Dubbla bränsletariffer täcker din gas och el. Du behöver bara ta itu med en leverantör för båda och det kan fungera billigare än separata erbjudanden. Det är dock inte alltid fallet, så du kanske vill jämföra gas och el separat för att få den billigaste elen du kan.

Grön taxa

Gröna tullar använder förnybara källor, så din el är miljövänlig. De kommer dock inte alltid att vara de billigaste erbjudandena, så om priset är ditt främsta bekymmer kanske de inte är rätt produkt för dig.

Ekonomi

Du betalar två priser för din el till en ekonomitaxa 7 – en för nattetid och en för dag. Du behöver en ekonomi 7 meter som separat mäter sju lågtimmar på natten när el är billigare. De övriga 17 timmarna kommer att klassas som topptid och dyrare.

Källa: